praktisk kurs i bättre skamtålighet

Bota skam med medkänsla

Kursdeltagarnas egna berättelser

”Nu är det enklare att sätta gränser och stå upp för mig själv”

Hör om kursresan som aldrig tar slut. Ett år efter Bättre Skamtålighetskursen är utvecklingsprocessen fortfarande aktiv och igång. Både Sofia och Malin fortsätter att använda verktygen de fick under kursen, träna och utvecklas. Båda rekommenderar kursen till alla som vill utvecklas som människa och som är trötta på att sätta sig själv i sista hand.

Det här är en kurs för dig som är sugen på att sätta dig själv först, säger Sofia och Malin. Även för den som inte tror att hon känner skam är det här en bra kurs menar de. 

I samtalet med Lotta delar de med sig av vad som fick dem att anmäla sig, vad som hände under kursen och hur det är att vara varandras ’grädde på moset’.  

Skam gömmer sig i hela livspusslet

 

Skam är det som får dig att känna dig liten, värdelös och övertygad om att du är fel. Att leva utan skamtålighet begränsar oss på sätt vi inte förstår förrän vi satt ord på skammen.

Skam är en obekväm känsla att handskas med som slår ut vår vanliga förmåga att tänka klart. Vi känner skam även om vi aldrig pratar om den. Genom kursen förstår du hur skam fungerar, när den hindrar dig och hur du oskadliggör den. 

Skamtålighet är att gå från skam till medkänsla. I höstens kurs lär du dig hur. 

SAGT AV KURSDELTAGARE 

”Tusen tack Lotta för att du har skapat denna kurs och gjort det möjligt för mig att hitta modet att titta på dessa bitar inom mig. Så tacksam!”
Greta Sandström

”Innan kursen var jag osäker på vad jag gav mig in på men nyfiken att utvecklas. Kursen hjälpte till att plocka fram massa mod, klokskap och styrka som jag redan besatt men som jag inte riktigt hade tillgång till. Jag hoppas på att gå mer kurser med Lotta för det har varit en ynnest.”
Malin Rutberg

”Tack för att du än en gång lyckas öppna upp djup i mig som jag inte hade anat och att jag får fortsätta min utveckling tillsammans med dig.”
Maria Löfving

Konkret kurs i Bättre Skamtålighet

Kursen bygger på Brené Browns forskningsresultat om skam och hur vi bygger skamtålighet. Under 10 veckor gör vi tillsammans den praktiska resan till skamtålighet. Du väljer själv vilka arenor i livet du fokusera på under kursen tex ledarskap, föräldraskap eller entreprenörskap.  

Det här är en kurs för dig som vill bli starkare och tryggare i dig själv. Som vill våga vara mer sårbar och autentisk i dina relationer.

Du tränar medvetet på att känna igen och reagera på skam för att oskadliggöra den. Kursen ger dig möjlighet att göra upp med gammal skam.

Kursstar hösten 2023

Kursstart hösten -23

Kursen är online med personligt uppstartsamtal, liten och trygg kursgrupp och praktiska verktyg att använda. Den avslutas med firande och hyllningsdiplom.

Efter kursen har du orden och kunskapen som behövs för att hantera skamattacker. Du har konkreta verktyg  som hjälper när skamcykloner slår till. 

Vill du ha plats på nästa kurs?

Kursanmälan  öppnar i augusti 2023 upp för alla. Vill du ha förtur?

Klicka på knappen och skicka din intresseanmälan.

”Innan kursen var jag osäker på vad skam egentligen var och nervös inför att titta på skammen i mitt liv.

I kursen lärde jag mig olika övningar och verktyg för att lyfta fram skammen och sätta ord på den.

Nu känner jag mig lugnare eftersom jag förstår bättre vad skam innebär för just mig och jag vågar lyfta fram den i ljuset och titta på den när den gör sig påmind istället för att låta den påverka mig i det dolda.”

Maria Löfving

Testimonials

Sagt om kursen
Bättre Skamtålighet

”Innan kände jag att skammen gjorde så himla ont! Det var svårt att sätta ord på den och när jag kände skam gjorde jag mycket för att dölja den.

Under kursen har jag vänt ut och in på alla skrymslen där skammen har funnits och slagit ner sin boning. Jag har kunnat lyfta fram allt skamfyllt i ljuset. Jag har fått insikter hur, när och varför skammen dyker upp i vissa situationer. Hittat mina triggers och vad jag kan göra för att förhindra att skammen tar över totalt och kan möta skammen och mig själv med varsamhet och kärlek istället..

Nu känner jag att jag är bättre rustad inifrån och kan lättare stoppa skammen och möta den med närvaro, kärlek, varsamhet och se allting på ett annat sätt än tidigare.”

Greta Sandström

” Före kursen trodde jag att jag kommit längre i mina egna processer.

Under själva kursen insåg jag att jag hade mycket att jobba med. Det var tungt och svårt och jag var nära att ge upp. Tills jag insåg att jag både måste och ville jobba vidare. Det gav resultat.

Idag är jag så glad och lycklig att jag inte gav upp utan följde mina tanketrådar, funderingar, kursen och min kurskompis. Jag har tagit steg som gör att jag mår bättre totalt och lämnat en del rädslor bakom mig.”

Marianne Mårtensson

Praktisk kurs för kvinnor

Bättre Skamtålighet

Exklusiv och nära kursgrupp med 4 kursvänner. Lätt att dela erfarenheter och träna tillsammans.

I kursen ingår:

 • Personligt uppstartsamtal 
 • Kurspaket som skickas hem till dig
 • Gruppträffar online varannan vecka
 • Digitalt kursmaterial
 • Konkreta övningar
 • Praktiska verktyg att använda
 • Skamtålighetsvän
 • Träningsstöd
 • Kurslitteratur


Skicka in din intresseanmälan

Ny kursstart
hösten 2023

 

Workshopliknande gruppträffar med utrymme för reflektion och samtal. Öppen och trygg atmosfär. Hands-on-övningar och praktiska verktyg att använda mellan de gemensamma arbetspassen.

Tydlig kursstruktur och personligt stöd av Lotta som kurspedagog och coach. Användbar kunskap om skam.

Efter kursen har du egen praktisk erfarenhet av att bygga skamtålighet och verktyg att forsätta utvecklas med.

 

 

En personlig kursresa

Du formar kursen till det du behöver och styr själv när, var och hur du jobbar med ditt kursmaterial. De 7 tillfällena vi ses är kursens enda fasta tider. Kursen har ett tydligt upplägg och du kan räkna med en tidsinvestering på runt 3,5 timmar per vecka.

Under vår kurstid tillsammans

 • Ingår personligt uppstartssamtal inför kursstart.
 • Ses vi online varannan vecka för ett 90 min arbets- och reflektionspass som leds av Lotta. Tider för de 7 träffar som ingår i kursen bestäms gemensamt. 
 • Får du tillgång till en ny digital kunskapsetapp att arbeta med på egen hand varannan vecka.
 • Har du en tydlig läsplanering kopplat till var olika delar av kurslitteraturen passar in.  

Begränsat antal platser.

Personligt startsamtal
Konkreta verktyg
Ett kurspaket i brevlådan
Praktiska övningar
Gruppträffar online
Digitalt kursmaterial

I väntan på höstens kursstart

Vill du förstå mer om skam?

Ibland tror vi på tanken att vi är en av dem som inte känner skam. Det är inte sant. Alla känner skam.

Mitt tips är att istället lägga energin på att fråga dig själv hur mycket du kan om att identifiera och oskadliggöra skamkänslor? Hur du gör för att bygga upp din skamtålighet i praktiken?

I väntan på kursstart är här tre filmer om skam och skamtålighet att dyka in i.

Har du frågor om kursen?

Hör av dig här

6 + 4 =